SUPER 3

Your comment You are on ΑΡΗΣ Edit posts?

Ημέρα ΑΡΗ στο Αλεξάνδρειο!


Αγώνας καθοριστικός εναντίον της Βιλερμπάν σήμερα στις 19:45 στο Αλεξάνδρειο. Ο ΑΡΗΣ σε αγώνα δίχως αύριο για τη φάση των 16 κορυφαίων ομάδων του EuroCup, κυνηγώντας την νίκη η οποία κρατάει ζωντανή την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση για την ομάδα μας που δείχνει να μην πατάει καλά στους τελευταίους αγώνες

Κάποιες αιτίες γι’ αυτό μπορούν πολύ εύκολα να εντοπισθούν και σε μια άνευ αντικειμένου μεμψιμοιρία και μοιρολατρία. Και λέμε άνευ αντικειμένου, καθώς η εξεύρεση ή η δρομολόγηση των οποιοδήποτε πολυπόθητων λύσεων προφανώς και δεν περνάει από και ούτε σχετίζεται με άστοχες τοποθετήσεις, προσωπικές «εκτιμήσεις» και υποκίνηση «ανταρσιών».

Αντίθετα, σε μια κρίσιμη κατάσταση, διαχρονικά ο καλύτερος σύμβουλος είναι η σύνεση, τα μετρημένα λόγια, οι προσεκτικές κινήσεις και η διαρκής προσπάθεια για επούλωση των οποιονδήποτε «πληγών» κι όχι ο «διαγωνισμός» για την ανάδειξη αυτών.

Ελάχιστες φορές το θρυλικό Παλέ είχε φέτος εικόνα αντάξια του ονόματος, της ιστορίας, της φανέλας και των υποχρεώσεων του ΑΡΗ. Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ακόμη κι αν σήμερα το Παλέ γεμίσει, πάλι δεν θα χρειασθεί να χρησιμοποιήσουμε το δεύτερο χέρι και αυτό δεν τιμά κανέναν. Ιδιαίτερα όταν όλοι γνωρίζουμε και έχουμε ζήσει στιγμές όπου ένα γεμάτο και φλεγόμενο Παλέ χαρίζει νίκες, και ανατρέπει διαφορές.

Αυτονόητο είναι ότι και η ομάδα οφείλει να βρει και πάλι τον βηματισμό της, αυτό το βηματισμό που μας γέμισε με περηφάνια για τον τρόπο που αγωνίζεται και διεκδικεί, μας προβλημάτισε για τον τρόπο που λύγιζε όταν κάποιοι αγώνες έφταναν σε κρίσιμο-οριακό σημείο αλλά με συνέπεια έδειχνε ένα πνεύμα μαχητή που άξιζε και συνεχίζει να αξίζει τη στήριξη και την προσδοκία.

Ο ΑΡΗΣ φέτος βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο, μια περίοδο τόσο οικονομικού όσο και αγωνιστικού ορθολογισμού. Οικονομικού, καθώς οι εποχές αλλά και το ίδιο το άθλημα δεν επιτρέπει αλόγιστα ανοίγματα. Και αγωνιστικού όμως ορθολογισμού καθώς μετά από πολύ καιρό ο ΑΡΗΣ χτίζεται πάνω στα χαρακτηριστικά που οφείλει να έχει, δηλαδή πείσμα, έπαρση, «άγνοια κινδύνου», θράσος, επιμονή και υπομονή.

Αυτονόητη και απαραίτητη η στήριξή μας στην προσπάθεια αυτή, ανεξάρτητα από τον διοικητικό περίγυρο. Οι προθέσεις αλλά και ο σχεδιασμός για τον αγωνιστικό ΑΡΗ φέτος είναι ξεκάθαρα πετυχημένος. Δεν πρέπει να επιτραπεί, στο μέτρο του δυνατού και του εφικτού, οι εξωαγωνιστικοί παράγοντες να επηρεάσουν καταλυτικά και αρνητικά την επίτευξη των στόχων.

Και στόχοι υπάρχουν και δυνατότητες να επιτευχθούν υπάρχουν και είναι αμαρτία να χαθούν επειδή ο κόσμος του ΑΡΗ δεν θ’ ανταποκριθεί - συνολικά - στις υποχρεώσεις του.

Ραντεβού διατήρησης στόχων ο σημερινός αγώνας στο Παλέ που θα πρέπει να δονείται από παλμό και συμμετοχή. Διατήρηση ενός στόχου που συντηρεί το όνομα του ΑΡΗ στην Ευρώπη, μια διαθήκη που με κόπο αποκτήθηκε και με κάθε τρόπο πρέπει να διατηρηθεί ενεργή.
« Previous
 
Next »
 

0 σχόλια:

Your comment / SUPER 3